SURSE DE ALIMENTARE CU ENERGIE A INSTALATIILOR ELECTRICE INTERIOARE DE CURENTI SLABI

    Pentru alimentarea cu energie electrica a centralelor telefonice se va prevedea inincaperea destinata echipamentului o coloana proprie racordata la tabloul general de distributie a cladirii.
    Pentru centrale electrice destinate obiectivelor deosebit de importante se va prevededea posibilitatea alimentari de rezerva in cadrul schemei de alimentare cu energie electrica in caz de avarie a obiectivului respectiv (grup generator, baterie de acumulatoare, surse neintrruptibile pentru alimentarea cu energie electrica UPCetc.)
    Centralele telefonice digitale functioneaza ca sursa de rezerva cu baterii capsulate (fara degajeri de gaze nocive). In mod uzual acestea sant incluse echipamentului centralei telefonice si nu necesita incapere separate pentru instalare.
    Alimentareain curent continuu a centralelor telefonice se va face de la reteaua electrica, prin racordarea directa la redresoare stabilitate si filtrate, sau de la surse neintreruptibile pentru alimentare cu energie electrica (UPS).
    Sursa de alimentate de rezerva a centralelor telefonice, de dispecer si cesuri electrice se va dimensiona pentru a se asigura o autonomie de functionare a instalatiilor de 4..6 ore in functie de importanta obiectvului deservit.
    Sursa de rezerva trebuie sa preia in mod automat alimentarea istalatiei de telecomunicatii, atunci cnd sursa de baza cade sau nu mai asigura tensiunea normala de functionare.
    Comutarea de pe o sursa pe alta sa nu conduca la mldificari in starea instalatiilor(alarme false,pierderi de informatii, initierea conenzi de actinare a dispozitivelor de protectie etc.)
    Pentru o singura cale de alimentare, circuitul de alimentare de la sursa de baza va fi ralizat sub forma unei coloane proprii racordata direct la tabloul general de distributie daca solutia prezinta siguranta de functionare. Circuitul de alimentare va fi marcat si nu va putea fi deconectat decat de persoane autorizate. Acest circuit va fi alimentat inainte de intrerupatorul general.
    Instalatiile de curenti slabi(telefonice, dispecer,ceasoficare, interfon etc.)s se pot alimenta si de la surse comune dimensionate in mod corespunztor in caz ca lucrsza cu aceiasi tensiune.
    Pe calea normala de alimentare cu energie electrica a echipamentelor destinate prelucrari informatiilor(date, sistem VDI) vor fi prevazute cu surse de filtrare a interferntelor electromagnetice si de radiofrecventa, de preluare a variatiilor de tensiune si frecventa ale retelei de alimentare cu energie electica din sistemul energetic national.
    Statiile de sonorizare cu putere pana la 200 W se vor alimenta direct de la priza prevazuta cu conductor de protectie montata in camere echipamentelor.
    Instalatiile interioare pentru antene colective se executa in montaj ingropat cu tu IPEY folosind cablu coaxial cu impedanta de 75 ohmi.
    Conectarea terminala a cablului se face la o priza simpla, dubla, tripla pentru antene(ingropata)
    Instalatia interioara pentru anten colectiva nu poate fi utilizata ca operator CATV dect cu aceptul scrs al tuturor proprietareilor din asociatia respectiva si consemnat intr-un proces verbal al Comitetului Asociatiei de Proprietari.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

NORMATIV I 7-TIPURI DE RETELE ELECTRICE DE DISTRIBUTIE JOASA TENSIUNE

PORNIREA SI PROTECTIA MOTOARELOR ELECTRICE

MONTARE APARATE SI RECEPTOARE ELECTRICE - NORMATIV I7