PROIECTAREA SI EXECUTAREA BRANSAMENTELOR ELECTRICE PENTRU CLADIRILE CIVILE
Bransamentul electric esre partea din instalatia de distributie a energiei electrice cuprinsa intre linia electrica (aeriene sau subterane) si instalatia interioara (a abonatului) care are scopul de a aduce energia electrica din retea in instalatia interioara.
Punctul de delimitare a instalatiilor electrice dintre furnizor si consumator (abonat) il constituie bornele de iesire din contorul de masurare a energiei electrice. Bransamentele pot fi individuale cand servesc un singur abonat sau colective, cand servesc mai multi abonati.
Racordul electric este partea din bransament cuprinsa intre linia electrica(aeriana sau subterana) si firida de bransament. Racordul electric poate fi aerian sau subteran.
Firida de bransament este componenta bransamentului cuprinsa in care se realizeaza conexiunile intre racordul electric si coloanele electrice si unde se monteaza aparatele de protectie a coloanelor electice.
Firida principala este firida debransament avand rolul de:
-nod energetic pentru manevre de intrerupere si comutatie;
-legatura intre racordul electric si coloanele electrice colective si/sau individuale;
-protectie la scurtcircuit a racordurilor si coloanele electrice
Firida individuala este firida de bransament avand rolul de:
-legatura intre racordul electric si coloanele electrice colective si/sau individuale;
-protectie la scurtcircuit a coloanelor electrice.
Firida secundara este componenta bransamentului avand rolul de;
-legatura intre o coloana electrica colectiva si coloanele electrice individuale ale abonatilor
-protectie la scurtcircuit a coloanelor electrice individuale;
-masurare a energiei electrice consumate de abonat.
Firida de distributie si contorizare montata pe palier-F.D.C.P.
Coloana electrica este componenta bransamentului, prin care se realizeaza legatura intre firida de bransament si instalatia electrica a abonatului. Coloanele pot fi;
-coloanele electrice colective, care alimenteaza mai multi abonati si care fac legatura intre firida de bransament si firia de distributie si contorizare;
-coloanele electrice individuale, care alimenteaza un singur abonat.
Putera instalata Pi este suma puterilor nominale a tuturor receptoarelor electrice alimentata din instalatia interioara a abonatului.
Puterea absorbita Pa este putrea maxima, simultan absorbita de unul sau mai multi abonati fiind egala cu produsul dintre suma puterilor instalate si coieficientul de simultaneitate.
Comentarii
Trimiteți un comentariu