EXECUTIE INSTALATII ELECTRICE INTERIOARE DE CURENTI SLABI

    Retelele exterioare se vor realiza in executie ingropata sau aparenta, folosindu-se cabluri sau conductoare izolate, protejate sau neprotejate in tuburi sau plinte metalice sau PVC.
    Instalatiile de curenti slabi se vor executa in montaj ingropat sub tencuiala, la cladirile nou proiectate si la cldirile la care se executa reparatii capitale, care nu poseda plafoane sau plansee false.
    Se vor folosi conductoare izolate sau cabluri protejate in tuburi PVC  sau metalice, si prescriptiile tehnice specifice pentru medii cu pericol de explozie.
    De regula, executia cu conductoare protjate in tuburi se folosesc in portiunile de circuit dintre punctele de concentrare si prizele pentru racordarea posturilor Tc (telefon, ceas, dispecer, difuzoare).
    Executia cu cabluri protejate in tuburi se recomanda pentru legatura dintre punctele de concentrare (firide) precum si intre acestea si punctele de racord la reteaua exterioara.
    La instalatia de tuburi ingropate se vor folosi numai conductoare si cabluri din cupru cu diamtre sau sectiuni care sa asigure nivelul de transmisie, precum si limita admisa de semnlizare pe bucla cu echipamentele folosite.
    Instalatiile aparente de curenti slabi in cladirile civile se admite in montaj aparent in urmatoarele cazuri:
  -in cladirile la care nu se admit daltuiri si spargeri;
  -incladirile in care instalatiile electrice sant realizate in executie aparenta;
  -in cladirile in care sant plafoane sau plansee false;
  -in cazul unor instalatii provizorii sau extinderi locale unor circuite;
  -in constructii existente a caror deteriorare nu este admisa.
    Pentru realizrea instalatiilor aparente se va utiliza cu precadere executtia cu cabluri, neprotejate sau protejate in tuburi sau plinte metalice sau din PVC.
    In cazul gand numarul de circuite pe traseu este redus (sub 5), se recomanda folosirea conductoarelor izolate de interior sau cabluri de capacitate mica.
    Executia cu conductoare izolate protejate in tuburi montate aparent, se va prevedea in cazurile in care se impun conditii speciale de protectie (protectie mecanica superioara, medii corozive, protectie contra influientei electrice etc)
    Circuitele pentru instalatii telefonice, dispecer, interfon si ceasuri electrice, se vor grupa in acelasi tub sau cablu, utilizandu-se trasee comune, in masura in care conditiile de transmisie din punct de vedere al nivelului, permit aceasta.
    Se vor instala in tuburi separate, circuitele de dispecer si interfon, daca instalatia de semnalizare cu semnale amplificate ar putea deranja functionaarea celorlalte instalatii de curenti slabi.
    Circuitele pentru instalatia de sonorizare se vor instala in tuburi sau cabluri separate. In cazul cand instalatia de dispecer sau interfon au functiuni de alarma la incendiu, circuitele se vor istala in acelasi mod.
    Tuburile, plintele ,firidele, conductele si cablurile, dozele destinate instalatilor de curenti slabi nu vor fi folosite pentru instalatii de distributie a energiei electrice.
    Circuitele sau cablurile speciale apartinand instalatiei de transmitere de date, daca nu vor face dintr-un sistem de structura caablata voce-date-imagini, se vorinstala in tuburi sau plinte separate si nu vor avea trasee comune cu alte instalatii perturbatoare (energie electrica).


//event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=b5b20bcae&campaign_unique=9a6f02fef&unique=7a0c542cf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

NORMATIV I 7-TIPURI DE RETELE ELECTRICE DE DISTRIBUTIE JOASA TENSIUNE

PORNIREA SI PROTECTIA MOTOARELOR ELECTRICE

MONTARE APARATE SI RECEPTOARE ELECTRICE - NORMATIV I7