INSTALATII ELECTRICE INTERIOARE DE CURENTI SLABI, RACORDURI

    Capacitatea racordurilor telefonice se va dimensiona in functie de potentialul maxim( numarul total de familii si agenti economici ce pooate fi racordat).
    Capacitatea racordului va fi 120-130% din potentialul maaxim.
    Nisele pentruinsstalatiile telrfonice si dimensiunile tuburilor de protectie pentru racord si circuite interioare vor corespunde potentialului maxim asiguraandu-se pentru fiecare apartament sau garsoniera cate doua circuite telefonice.
    Racordurile sa blocurile de locuinte se vor executa pentru fiecare scara in parte. Se va evita pe cat posibil folosirea canalelor tehnice sau subsolurilor. Acolo unde este posibila executarea racordurilor la fiecare scara se executa paftalat pe zid in spatele blocului, cu mascarea la limita posibilitatilor de elementele de arhitectura ale cladiri.
    Nu se admite instalarea de cabluri pe fatada principala a blocurilor de locuinte.
    Racordurile laa blocurile de locuinte se vor asigura o conductaa pentru cablul telefonic si o conducta pentru reteaua de televiziune in cablu.
    Pentruinstalarea si protejarea racordurilor telefonice cu capacitatea de pana la 200 de perechi se por instala tevi PVC de protectie, dupa cum urmeaza:
    -de la punctele de concentrare(firide) situate la nivelul cel mai de jos, se vainstala cate un tub PVC  63 mm curbat intrun singur plan cu o raza de cel putin 1 m, ingropat in zid care va strbate pardoseala pe verticala si fundatia exteroara pe orizontala , ajungandu-se la exterior la 0,8 m sub nivelul solului si prelungindu-se cu cel putin 1,0 m sub nivelul solului si prelungindu-se cu cel putin 1,0 m de la fundatia cladiri (cladiri izolate in blocuri turn etc.)
    Se recomanda amplasarea punctelor de concentrare cat mai apropiate de punctol de intrare a racordului in cladire.
    Pozitia tevilor prevazute pentru trcera cablurilor in exterior va fi insemnata cu litera Tc marcata pe zid cu culoarea albastra la 0,4 m de la sol, pentru a putea fi usor reperate.
    Muchiile interioare ale tuburilor de protectie se vor evaza spre a nu se deteriora camasa cablurilor in timpul instalari.
    In general se vor prevedea cate doua tuburi de protectie la fiecare cladire pentru racordarea cablurilor telefonice sau utilizarea altor instalatii de curenti slabi(telefonie, sonorizare, etc) impun un numar mare de conducte.
//event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=b5b20bcae&campaign_unique=9a6f02fef&unique=7a0c542cf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

NORMATIV I 7-TIPURI DE RETELE ELECTRICE DE DISTRIBUTIE JOASA TENSIUNE

PORNIREA SI PROTECTIA MOTOARELOR ELECTRICE

MONTARE APARATE SI RECEPTOARE ELECTRICE - NORMATIV I7