PROEDURA TEHNICA PENTRU ECHIPARE CELULELOR DE MEDIE TENSIUNE

   Pentru transportul in bune conditii, de obicei barele colectoare si izolatoarele se livreaza separate. Dupa rigidizarea celulelor in pardoseala si intre ele, se pot monta si aceste accesorii. Barele colectoa re  si de derivatie sint sprijinite pe un izolator suport de interior. In proiectul de executie se vor da indicii asupra materialului si sectiunii barelor, a modului de fixare a acestuia(pe latura mare sau pe cea mica, a distsntelr intre izolatoarele de sustinere), fie direct pe izolatori prin intermeiul unor suruburi.
  Barele de derivatie la separatoare si intrerupatoare se vor executa astfel incat sa nu transmita vibratiile produse de actionari. Astfel acestea se vor indoi pe lat la 90 cel putin o data(lungimea minima a portiunii indoite trebuie sa fie de 20 de ori mai mare ca grosimea barei), iar la distanta minima de 25cm de indoirea pe lat se va monta un izolator suport. Indirea barelor se va face cu dispozitive speciale, fiind interzisa lovirea directa cu ciocanul metalic sau prinderea barei direct in mengina, fara bacuri protectoare. Bavurile rezultate in urma gauririi sau ataieri barelor se vor curatii cu o pila.
   Sculele folosite la prelucrarea barelor de cupru nu se vor folosi si la prelucrarea barelor de aluminiu. Legarea  barelor la aparat(separatoare, intrerupatoare) se face direct prin suruburilor aparatului. Cand curentii nominali sant mai mari de 400A, se folosesc diferite solutii indicate in proiect care fac  ca sectiunea de contact sa creasca. Trecerea barelor prin peretii  despartitori ai incaperilor din posturile de transformare se face prin deschideri special prvazute, cu repectarea distantelor minime prevazute in proiectul de executie, functie de tensiune(6kV, 10kv, 20kV) intre partile sub tensiune, intre bare si pereti, intre partile sub tensiune si imprejmuiri de protectie, intr partile sub tensiune si ingradri tip bariera inalte de 1,2-1,8 m, intre parti sub tensiune si pardoseala, intre plecarile aeriene si sol, intre elementele la care se lucreaza si partile sub tensiune pe orizontala si verticala. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

NORMATIV I 7-TIPURI DE RETELE ELECTRICE DE DISTRIBUTIE JOASA TENSIUNE

PORNIREA SI PROTECTIA MOTOARELOR ELECTRICE

MONTARE APARATE SI RECEPTOARE ELECTRICE - NORMATIV I7