PROCEDURA PENTRU AMPLASAREA INSTALATIILOR ELECTRICE

     1. Alegera loculiror de amplasare a instalatiilor electrice trebuie facuta luand in considerare toti factori care conditioneaza din punct de vedere tehnic, economic si social diferitele variante posibile, cu respectarea simultana cu regulile de protectia muncii si de prevenire si stingere a incendiilor.
    2.Amplasarea instalatiilor electrice apartinand sistemului energetic(noduri de retea) se va face, pe cat posibil, pe considerentul realizari unor conexiuni cat mai bune cu sistemul energetic. Amplasarea instalatiilor electrice pentru aalimentare unor consumatori se va face, de regula, pe considerntul apropieri de entrul de greutate al consumatorilor alimentati.
    3.Instalatiile elctrice cu personal permanent de exploatare se vor amplasa, pe cat posibil, in apropierea zonelor locuite.
    4. Alegrea amplasamentelor se va face astfel, incat sa se evite pe cat posibil folosirea terenurilor agricole si forestiere.
    5.La alegerea amplasamrntelor se vor evita, pe cat posibil terenurile la care se pot produce alunecari de teren, avalanse,sau rostogoliri de pietre de pe versantii alaturati,pe baza studiilor de teren corespunzatoare.
    6.Instalatiile electrice trebuie sa fie aparate fata de efectele daunatoare ale apelor, in conformitate
 cu legislatia in vigoare.
    7.In vederea sistematizari iesiri liniilor racordate la o instalatie(evitarea traversarilor etc.) se pot folosi portiuni de linii in cablu pentru tensiunile de 6-20kV. In azuri speciale,justificate tehnico-
economic, se admite folosirea iesirilor in cablu si pentru tensiuni mai mari.
    8.Amplasarea instalatiilor electrice in raport cu alte constructii se face la distante minime normate.
    9.Instalatiile electrice de exterior su de interior pot fi amplasate la distanta nenormata fata de constructiile industriale sau civile, fara sa fie necesara indeplinirea altor conditii, daca se se prevede o separare cu pereti antifoc intre instalatiile electrice si consrtuctiile vecine.
   10.Instalatiile electrice de interior pot fi amplasate fata de constructiile industriale sau civile la distante nenormate (chiar alipite) ori inglobate in aceste constructii, in cazurile si in conditiile  prevzue in normative.
    11.Se admite inglobarea in aceiasi cladire civila cu gradul de rezistenta la foc I, II sauIII, a maximum doua posturi de transformare, avind fiecare cel mult doua transformatoare cu ulei cu o putere maxima unitara de 1000 kVA.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

NORMATIV I 7-TIPURI DE RETELE ELECTRICE DE DISTRIBUTIE JOASA TENSIUNE

PORNIREA SI PROTECTIA MOTOARELOR ELECTRICE

MONTARE APARATE SI RECEPTOARE ELECTRICE - NORMATIV I7