AMPLASAREA INSTALATIILOR ELECTRICE DE INTERIOR

    Instalatiile electrice de interior pot fi amplasate in incaperi de productie sau in icaperi de productie electrica.
    De regula, nu se vor amplasa instalatii electrice in incaperi cu procese tehnologice umede, cu actiune chimica daunatoare, cu praf, cu tempraturi ridicate, cu pericol de incendiu sau de explozie etc.
    Nu se vor amplasa instalatii electrice interioare de tip deschis si boxe de transformatoare deasupra incaperilor in care pot sa se afle simultan mai mult de 50 de persoane. Fac exceptie transformatoarele cu izolatie electrica uscata sau cu fluide incombustibile.
    Cladirile si incaperile instalatiilor electrice de tip interior la care se desfasoara procese tehnologice electrice se admite sa nu fie ingradite cu conditia de a se lua masuri de impiedicare a patrunderi din exterior a persoanelor neautorizate.
    Prevedera iluminatului natural in incaperile de productie electrica nu este obligatorie. Inaceste incaperi nu se admit luminatoarele.
    Ferestrele incaperilor de productie electrica situate la parter, in cazul  instalatiilor neingradite,
amplasate in mediul urban sau in incinta unei societati comerciale, precum si in cazul instalatiilor electrice similare celr din mediul urbn, trebuie sa fie prevazute cu sticla armate sau sau sa fie confectionate dn dale de sticla.
    Posurile de transformare situate in mediul rural  sau cu regim similar de constructie in mediul urban nu vor avea ferestre.
    Nu se admit denivelari ale planseelor sau praguri in coridoarele din incaperile de productie electrica.
    Nu se admite trecera prin incaperile istalatiilor electrice a nici unui fel de conducte fluide, cu
excepta celor cu apa calda, care servesc pentru incalzirea instalatiei respective si cu conditia de tevi sudate, fara flanse, vntile sau armaturi.
    Celulele detip inchis prevazute cu intrerupatoare montate pe carucioare debrosabile trebuie sa fie construite incat, indiferent de pozitia caruciorului, sa nu existe pericolul unei atingeri accidentale ale
partilor sub tensiune.
    Accesul in posturile de transformare din interiorul blocurilor de locuinte si al cladirilor publice se va face, de regula,numai din exteriorul cladiri.
    Limitele de rezistenta la foc a peretilor siplanseelor incaperilor ce adapostesc echipament electric
cu pana la 60 kg ulei pe cuva sant de 1h.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

NORMATIV I 7-TIPURI DE RETELE ELECTRICE DE DISTRIBUTIE JOASA TENSIUNE

PORNIREA SI PROTECTIA MOTOARELOR ELECTRICE

MONTARE APARATE SI RECEPTOARE ELECTRICE - NORMATIV I7