RACORDAREA LOCURILOR DE PRODUCERE LA RETELELE ELECTRICE CU TENSIUNEA MAI MARE SAU EGALA CU 110 kV

    Solutia de racordare pentru un loc de producere se stabileste prin studiu de solutie.
    In situatia in care solutia de racordare din studiul de solutie este comuna pentru cel putin doua locuri de producere diferite si aceasta prevede racordarea la reteaua electrica cu tensiunea 110 kV
sau mai mare prin realizarea unei statii de transformare, punctul de delimitare se stabileste in aval de bara cu tensiune inferioara din cadrul statiei electrice.
    In conditiile  de mai sus, statia de transformare care face parte din solutia comuna pentru racordarea
mai multor locuri de produceree diferite se dimensioneaza pentru evacuarea puterii totale rezultate din insumarea puterilor evacuate aprobate pentru fiecare loc de producere. Costul pentru realizarea instalatiei de racordare comune se imparte proportional cu puterile evacuate aprobate locurilor de procucere individuale.
    Operatorul de retea emite aviz tehnic de racordare pentru fiecare loc de producere, pentru puterea evacuata aprobata acestuia, conform solutiei de racordare stabilite prin studiul de solutie.
    Pentru realizarea racordarii, dupa incheierea intre titularii avizelor tehnice de racordare a unui contract privind finantarea instalatiei de racordare prin care se stabileste si modalitatea de finantare
in cazul in care unul din dezvoltatori nu isi respecta obligatiile, fiecare utilizator incheie contractul de racordare cu operatorul de retea si achita acestuia tariful de racordare corespunzator.
    Grupul de utilizatori care a suportat costul instalatiei de racordare comune in conditiile prevazute, primeste compensatie baneasca de la ceilalti utilizatori cara se racordeaza in orice punct al instalatiei
de racordre, in conformitate cu prevederile din Regulament.
    Prevederle sant aplicabile si cszurilor in care cererile de racordare au fost inregistrate anterior datei de intrare in vigoare a prezentului regulament, daca nu au fost emise avizele tehnice de racordare.
    In cazurile in care, la data intrari in vigoare a prezentului regulament, exista avize tehnice de racordare valabile ce prevad ca solutie de racordare o statie de transformare cu tensiuea superioara mai mare 110 kV, situata in aval de punctul/punctele de delimitare sistatia respectiva deserveste cel putin doi utilizatori, proprietarul statiei electrice va incheia cu operattorul de transport si de sistem un contract de comodat avand derpt obiect statia de transformare, pe toata durata de viata a acesteia, cu obligativitatea comodatorului de a mentine in stare de functionare pe costurile sale.
    In situatia unei statii de transformare cu tensiunea superioara mai mare de 110 kV ce este detinuta de unicul producator racordat, la inregistrarea unei noi cereri pentru racordarea unui loc de producere sau consum pe bara cu tensiune inferioara a respectivei statii de transformare, proprietarul statiei electrice  va incheia cu opertorul de transport si de sistem un contract de comodat avand drept obiect statia de transformare, pe toata durata de viata a acesteia, cu obligativitatea comandatorului de a o mentine in stare de functionare pe costurile sale.
    Dupa incheierea contractului, operatorul de transport si de sistem emite aviz tehnic de racordare pentru un loc de producere sau de consum, la reteaua pe care o detine.
    Operatorrul de transport si de sistem va presta serviciul de transport al energiei electrice pentru utilizatorii racordatii la barele cu tensiune inferioara ale statiei electrice.
//event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=b5b20bcae&campaign_unique=4f0c269be&unique=0d3cec9bb

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

NORMATIV I 7-TIPURI DE RETELE ELECTRICE DE DISTRIBUTIE JOASA TENSIUNE

PORNIREA SI PROTECTIA MOTOARELOR ELECTRICE

MONTARE APARATE SI RECEPTOARE ELECTRICE - NORMATIV I7