RACORDAREA LOCUINTELOR INDIVIDUALE LA RETEAUA ELECTRICA DE DISTRIBUTIE, REGULI SPECIFICE

    Racordarea fiecarei locuinte se realizeaza conform solutiei stabilite prin fisa de solutie si consemnate in avizul tehnic de racordare emis de operatorul de distributie concesionar.
    In situatia in care exista retea electrica de distributie publica de joasa tensiune amplasata la o distanta cel mult egala cu 100 m fata de limita de proprietate a terenului utilizatorului si putere maxima simultan absorbita solicitata prin cererea de racordare este mai mica de 30 kVA, racordarea se realizeaza la reteaua electrica de distributie publica de joasa tensiune cea mai apropiata, printr-un bransament dimensionat conform prevederilor normelor tehnice in vigoare, corespunzator puteri aprobate pentru locul de consum respectiv. eventualele lucrari de intarire a retelei, necesare pentru preluarea consumului aprobat noului utilizator se realizeaza de catre si pe cheltuiala operatorului de distributie concesionar.
    In conditiile prvazute, punctul e delimitare se stabileste la bornele de iesire ale grupului de masurare, montat la limita de proprietate sau, in conditiile din regulement, pe proprietatea utilizatorului, in exteriorul locuintei. Prevederile sunt valabile si in situatia unui loc de consum temporar de organizare de santier pentru construirea locuintei.
    Pentru realizarea racordarii, fiecare utilizator inchieie contractul de racordare cu operatorul de retea
si achita acestuia tariful de racordare.
    In situatia in care reteaua electrica de distributie publica de joasa tensiune este situata la o distanta mai mare de 100 mfata de limita de proprietate a terenului utilizatorului, la inregistrarea cereri de racordare pentru o locuinta individuala avand o putere solicitata mai mica de 30 kVA, operatorul de distributie concesionar are obligatia sa comunice solicitantului printr-o scrisoare de raspuns, informatii cu privire la demersurile efectuate pana la momentul respectiv in scopul dezvoltarii retelelor de distributie pentru electrificarea localitati sau pentru extinderea retelelor de distributie in zona respectiva, inclusiv calendarul de realizare a lucrarilor.
    Operatorul de distributie concesionar are oblgatia de a transmite solicitantului scrisoarea de informare prevazuta in maximum 20 zile calendaristice de la inregistrarea cereri de racordare.
    Informatiile sant furnizate utilizatorului din prima etapa  a procesului de racordare, conform prevederilr din regulamentul de racordare, si/sau prin avizul de amplasament.
    Dupa realizarea lucrarilor de dezvoltare a retelelor de distributie care permit racordarea solicitata, operatorul de distributie concesionar solutioneaza cererea de racordare conform prevederlor regulamentului.
    Dezvoltarea retelelor electrice de distributie pentru electrificarea localitatilor sau pentru extinderea reteleleor de distributie se finateaza de operatorul de distributie concesionar si de autoritatile administratiei publice locale sau centrale.
    Utilizatori care racordeaza la retelele electrice realizate in conditiile descrise, nu platesc compensatie banesca, autoritatea locala neavand calitatea de prim utilizator in sensul prevazut de regulament.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

NORMATIV I 7-TIPURI DE RETELE ELECTRICE DE DISTRIBUTIE JOASA TENSIUNE

PORNIREA SI PROTECTIA MOTOARELOR ELECTRICE

MONTARE APARATE SI RECEPTOARE ELECTRICE - NORMATIV I7