AVIZUL TEHNIC DE RACORDARE

 

  Avizul Tehnic de Racordare- ATR, este avizul scris, valabil numai pentru un anumit amplasament, care se emite de operatorul de retea la cererea unui consumator, asupra posibilitatilor si conditiilor de racordare la reteaua electrica, in vederea satisfacerii cerintelor consumatorului, prevazute la solicitarea avizului.
   Utilizatorii retelelor electrice au obligatia solicitari avizului tehnic de racordare sau a actualizari acestuia, dupa caz, inainte de a incepe executarea instalatiei electrice de utilizare ce urmeaza sa fie racordata  la reteaua electrica, respectiv modificarea celei existente.
   Pentru obtinerea  avizului tehnic de racordare la reteaua electrica va puteti adresa  la Operatorul de Distributie din zona, direct sau prin imputrnicit legal. Cererea si documentatia anexata acesteia se depun direct sau se trimit prin posta.
   Documentele necesare pentru obtinerea Avizului Tehnic de Racordare pentru un loc de consum nou, consumator casnic sant urmatoarele:
   1. Cerere de racordare care sa cuprinda urmatoarele informatii:
   -Datele de identificare a locului de consum, a consumatorului si daca este cazul a imputernicitului legal, a proiectantului de specialitate.
   -Tip instalatie electrica pentru care  se solicita racordarea,
   -Data estimata pentru punerea sub tensiune a instalatiei, puterea prevazuta a fi consumata.
   -Declaratia pe proprie raspundere a solicitantului referitor la autenticitatea documentelor prezentate in copie, anexate cereri.
   2. Lista documentelor care compun documentatia anexata cereri de racordare:
   -Avizul de amplasament,
   -Chestionar pentru obtinerea avizului tehnic de racordare,
   -Lista de receptoare electrice,
   -Certificat de urbanism/ autorizatie de construire,
   -Act care atesta dreptul de folosinta asupra locului de consum(contract de vanzare-cumparare, contract de incchiriere, extas di carea funciara),
   -Pentru spatiile inchiriate, acordul proprietarului pentru executarea de lucrari in instalatiile electrice,
   -Plan de situatie la scara cu amplasarea in zona a locului de consum,
   -Copie dupa avizul tehnic de racordare obtinut anterior(daca este cazul),
   -Copie xerx dupa actul de identitate.
   Pe cererea tip trebuie trecut: tip de bransament trifazic sau monofazic, putere instalata, putere absorbita si o lista cu consumatorii si puterea lor.
   Pentru instalatia electrica cu bransament monofazic puterea instalata in mediul rural este de 6-7 kw si puterea absorbita de 5-6 kw.
   Pentru instalatie electrica cu bransament trifazat puterea instalata pentru mediul rural este de maxim 10 kw si puterea absorbita de 9-9,5 kw.
   Daca se cer puteri mai mari decat valorile uzuale si reteaua electrica nu poate asigura aceste puteri
din punctele cele mai apropiate de amplasament, atunci nu se va elibera avizul de racordare, ci se va face mai itai un studiu de solutie, apoi un proiect si abia dupa aceea va fi eleborat avizul de racordare.
   Lucrarile pentru executarea instalatiei electrice(bransamentului), vor fi executate de o firma privata atestata si agreata de compania de electricitate. Odata cu avizul tehnic de racordare se primesc si o lista cu firmele agreate. Taxa de racordare se plateste la compania de electricitate cu care se inchieie contractul de furnizare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

NORMATIV I 7-TIPURI DE RETELE ELECTRICE DE DISTRIBUTIE JOASA TENSIUNE

PORNIREA SI PROTECTIA MOTOARELOR ELECTRICE

MONTARE APARATE SI RECEPTOARE ELECTRICE - NORMATIV I7