PUNEREA SUB TENSIUNE A INSTALATIEI DE UTILIZARE PENTRU PERIOADA DE PROBE

    Dupa receptia punerii sub temsiune a instalatiei de racordare si realizarea lucrarilor de intarire, la solicitarea scrisa a utilizatorului insotita de documentatia completa, operatorul de retea pune sub tensiune pentru perioada de probe instalatiile electrice ale utilizatoruluii, in conditiile prevazute in contractul de racordare.
    Punerea sub tensiune pentru perioada de probe se face de catre operatorul de retea, in conformitate cu regulamentele in vigoare. Parcurgerea etapei de punere sub tensiune a instalatiei de utilizare pentru probe este obligatorie in cazul in care, sant necesare probe la locul de consum si/sau de producere. Etapa de punere sub tensiune pe perioada de probe este prevazuta in cadrul contractului de racordare.
    In situatia in care etapa de punere sub tensiune a instalatiei de utilizare pentru realizarea probelor nu este prevazuta in contractul de racordare, procesul de racordare  continua cu emiterea de catre operatorul de retea a certificatului de racordare, finalizandu-se prin punerea sub tensiune finala a instalatiei de utilizare.
    In cazul in care operatorul de retea constata ca cererea pentru punerea sub tensiune a instalatiei de utilizare pentru perioada de probe a fost depusa antrerior emiteri lucararilor de intarire, precizate in avizul tehnic de racordare, operatorul de retea are obligatia de a reface calculele pentru regimurile de functionare, cu luarea in considerare:
    -a locurilor de consum si/sau de producere aflate sub tensiune in momentul respectiv;
    -a locurilor de consum si/sau de producere aflate in etapa de punere sub tensiune, pentru care a fost depusa la operatorul de retea cererea de punere sub tensiune, insotita de documentatia aferenta.
    In cazul in care, ca urmare a refaceri calculelor pentru regimurile de functionare, rezulta ca locul de consum si/sau de producere nu poate fi pus sub tensiune deoarece nu sant indeplinite conditiile tehnice pentru consumul/evacuarea putri apreobate, operatorul de retea comunica utilizatorului stadiul realizari lucrarilor de intarire necesare si termenul planificat pentru punerea sub tensiune, in termen de 20 de zile lucratoare de la data depuneri cereri pentru punerea sub tensiune, insotita de documentatia aferenta.
    In cazul in care, din calculele refacute de operatorul de retea, rezulta ca locul de consum si/sau de producere poate fi pus sub tensiune fara realizarea lucrarilor de intarire, operatorul de retea pune sub tensiune pentru perioada de probe instalatia de utilizare.
    Daca locul de consum si/sau producere se incadreaza in limita de putere ce a fost aprobate pprin avizul tehnic de racordare pentru evacuare/consum fara realizrea lucrarilor de intarire, operatorul de retea pune sub tensiune instalatia de utilizare corespunzatoare acestei etape de dezvoltare, fara conditii de restrictionare determinate de nerealizarea lucrarilor de intarire precizate in avizul tehnic de racordare penru etapele de dezvoltare ulterioare ale locului de consum si/sau de producere.
    Pentru punerea sub tensiune in pe perioada de probe, utilizatoorul adreseaza operatorului de retea
o cerere insotita de urmatoarele documente:
    -dosarul instalatiei de utilizare, mai putin documentele care atesta realizarea unor probe/incercari/teste care se fac cu tensiune din reteaua operatorului;
   -datele tehnice prevazute de reglementarile in vigoare;
    -raportul privind stadiul lucrarilor de integrare  a capacitati energetice in sistemele de monitorizare ale operatorullui de transport si de sistem si/sau ale operatorului de distributie;
    -graficul de punere in functiune a instalatiilor de utilizare si a receptoarelor/generatoarelor;
    -contractul de furnizare de energie electrica incheiat pe perioada determinata, corespunzator perioadei realizarii probeler de punere in functiune a instalatiilor de utilizare si a receptoarelor/generatoarelor, avand ca anexa tehnica avizul tehnic de racordare, cu exceptia locurilor de producere care nu necesita consum de energie electrica dinretea pentru servicii interne.
    Operatorul de retea are obligatia sa mentina sub tenssiune instalatiile utilizatorului pe perioada realizarii probelor e punere in functiune a instalatiilor de utilizare si a generatoarelor /receptoarelor utilizatorului, pana la indeplinirea conditiilor de punere sub tensiune finala, dar nu mai mult de 12 luni de la data primei puneri sub tensiune.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

NORMATIV I 7-TIPURI DE RETELE ELECTRICE DE DISTRIBUTIE JOASA TENSIUNE

PORNIREA SI PROTECTIA MOTOARELOR ELECTRICE

MONTARE APARATE SI RECEPTOARE ELECTRICE - NORMATIV I7